Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Snippa

Förklaring: Beckmanseleven och den grafiska formgivaren Hanna Närding har utvecklat detta nya ord, som ungefär betyder "jävla bullfitta". Vi på fittkramp passade på att ställa en fråga till Hanna: Behövs ett enda ord som staten rekommenderar? - Ja, många undrar vad de ska säga. Det skapar en trygghet om man vet vad alla delar på ens kropp heter. Det är inte fel att man känner till andra ord också, men det är bra om man kan gå till apoteket och fråga efter salva för snippan - då vet de vad man menar, säger Hanna.

Exempel: Fröken är minsann en riktig snippa, sa Hanna samtidigt som hon sparkade till fru Ghünterson som just kört över hennes fot med sin permobil.

Inskickat av: Hanna NärdingDiskutera Snippa  |  Tipsa en kompis om Snippa


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral