Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Klanthandel

Förklaring: En mindre och enklare dagligvaruaffär belägen på landsbygden, där hela personalstyrkan består av förståndshandikappade och utvecklingsstörda som alltid klantar till det.

Exempel: Arbetsdagen på klanthandeln började med att samtliga i personalen krockade på parkeringsplatsen med sina permobiler, rullstolar och trehjulingar, och låg sedan i en hög och gurglade en kvart innan dom kom upp igen. Butikschefen Mongo-Bertil berömde CP-Klasse då lastbilen med dagens första leverans anlände. För han hade nämligen på eget bevåg beställt 21 pallar av serietidningen Pellefant, plus en pall med färgglada kepsar med propeller uppe på för veckans budget. För detta fick Klasse löneförhöjning med en tallkotte och en colakapsyl i kvartalet. Under tiden dvärgmoggisarna lossade lastbilen så hade CP-Stina satt sig i kassan och spastiskt börjat slå in en kunds varor med hela handen på kassans tangenter. 3479382479kr blev det för 2 liter lättmjölk, en tub alcosanal och en skogaholmslimpa. Och på det här viset fortsatte verksamheten dag ut och dag in.

Inskickat av: BleppeDiskutera Klanthandel  |  Tipsa en kompis om Klanthandel


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral