Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Kärna smör

Förklaring: Då mannen tar sin kärnstav och kör den in och ut i kvinnans smörkärn. Förr i tiden behövdes grädde, det har på senare tid ersatts av smegma och annat sekret för att framställa ett hårt klumpat smör, mannen toppar sedan med att salta rejält. Jag citerar från domböckernas föremålslexikon: "Grädden hälldes dagligen i smörkärnan i en veckas tid eller tills kärnan var fylld. Sedan stötte man upp och ner med staven, som kallades törel eller kärnstav, tills smöret skiljt sig från kärnmjölken till en grynig klump. Smörklumpen sköljdes sedan flera gånger med vatten samtidigt som klumpen knådades. När all kärnmjölk var bortsköljd saltades smöret."

Exempel: Per-Bengt blev så plötsligt sugen på en liten nattmacka men när han såg att de hade slut på smör, då var besvikelsen ett faktum. Snilleblixten slog till hos Per-Bengt då han kom på att han kunde kärna eget smör. Han väckte kärringen, greppade sin kärnstav och började kärna hennes smörkärn för kung och fosterland.

Inskickat av: joppeDiskutera Kärna smör  |  Tipsa en kompis om Kärna smör


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral