Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Bristolåtta

Förklaring: Förklaring: Bristolskalan som är ett klassifikationssystem för fekaliernas konsistens går från 1 som är hård avföring till 8 som är lös Ostfralls'k irr-diarré och kan liknas vid ett rosa fluffigt moln som luktar hallon. Den utvecklades av forskarna Bögon och Kukis vid Bristols universitet och publicerades i den vetenskapliga bögtidskriften Scandinavian Journal of Gastroenterology 1996. Bristolnollan infördes efter att Gösta "Labben" Larsson fick tas in akut efter semestervistelse i Vietnam då hans avföring kunde användas som kullager i SKFs kinesiska bögproduktion.

Exempel: Exempel: -Ohhhiggghhhnn Anna! -kom in och hjälp till med tången jag har en bristolåtta på gång, krystades det från toaletten efter besöket på Pizzeria Viktoria. Han hade en ny pikant kryddblandning där ett engångslavemangkit ingick. En bristolåtta är inte att leka med.

Inskickat av: BleppeDiskutera Bristolåtta  |  Tipsa en kompis om Bristolåtta


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral