din mammas värsta mardröm
svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)

Urglas Burglas

Förklaring: Urglas Burglas är en fiktiv term från folkmytologin som beskriver två demoner associerade med bakfylleångest. Enligt sägen är Urglas och Burglas syskon från de undre världarna som specialiserar sig på att plåga människor som lider av baksmällans plågor. Urglas, den äldre av de två, ansvarar för att väcka känslor av hopplöshet och självömkan. Hon har mörka, tunga vingar som sägs sprida en doft av bränd espresso och gammal pizza. När hon flaxar med sina vingar över en sömnig bakfull själ, vaknar de med en känsla av att en elefant sitter på deras bröst och en undran över alla livsval de gjort fram till denna morgon. Burglas, å andra sidan, är mer fysisk i sin tortyr. Han är en skräckinjagande gestalt med lysande röda ögon och ett evigt grin. Burglas älskar att spela knep med sina offer genom att skicka vågor av illamående varje gång de försöker resa sig från sängen. Hans favorittrick är att susa genom rummet och viska påminnelser om pinsamma händelser från föregående kväll. Tillsammans är Urglas och Burglas en dynamisk duo av ångest och elände. De sägs dyka upp när som helst mellan den första känslan av ånger till det ögonblick man äntligen bestämmer sig för att aldrig mer dricka. Folklore föreslår att bästa sättet att undvika ett besök från dessa ökända figurer är att hålla sig till en strikt regimen av vatten, vila och ett starkt löfte om måttfullhet.
Exempel: Jag känner det som om Urglas och Burglas inte bara har besökt mig, utan också slagit läger i mitt huvud, bjudit in alla sina demonvänner, och nu fördriver de baksmällan med en helvetes smärtfestival.
Inskickat av: DJ02

Diskutera Urglas Burglas  |  Tipsa en kompis om Urglas Burglas