din mammas värsta mardröm
svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)

Spermittering

Förklaring: Spermittering är den period under året då arbetsgivaren utan att förvarna arbetstagaren kan spruta ner vederbörande fullständigt med sperma när som helst och även Hur mycket som helst. Under spermittering är arbetstagaren skyldig att infinna sig på arbetsplatsen då arbetsgivaren beordrar detta för att spruta sin säd på denne. I Sverige finns denna bestämmelse i [i]21 § Lagen om anställningspervoskyldigheter[/i]. Lagen är semi-dispositiv till arbetstagarens nackdel enligt lagens § 2. I Finland betalas inte någon lön under spermitteringen, men arbetstagaren har rätt att ansöka om arbetslöshetsersättning och bastuklubbsbiljetter. I Sverige ska man bara gilla läget. Denna period infaller vanligtvis från och med första tisdagen i september till och med nästa fullmåne.
Exempel: Busschauffören satt i det lilla skitiga och bajsdoftande fikarummet på Västtrafik och tog sig en kopp Fappuccino från den odiskade Sölecta-maskinen i en mjuk begagnad papp-kopp efter en lång dags bussköreri när det plötsligt pep till i den gråa 3210:an. Där gick att läsa: "Inställelse på mitt kontor idag klockan 17:43! /Chefen".
Inskickat av: Bleppe

Diskutera Spermittering  |  Tipsa en kompis om Spermittering