din mammas värsta mardröm
svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)

Lönndomsbajs

Förklaring: När man har skitit på sig men lyckas komma undan med det helt obemärkt av en eller flera anledningar. Man befinner sig nedbajsad bland en folksamling i lönndom, därav lönndomsbajs.
Exempel: Det var fullt ståhej ute på bonnavischan, denna dag var det nämligen betessläpp och många lattemorsor var på plats med sina snorbylten för att titta på kossor i galopp. Ansvarig på plats var som vanligt Gusten, som i vanlig ordning skulle förbereda de sista detaljerna när han plötsligt sket på sig. Att hinna byta om eller kunna hålla sig borta från den stora folkmassan var otänkbara alternativ, han bestämde sig därför att svälja sin stolthet och försöka att inte låtsas om olyckan även om folket där skulle notera det. Lyckligtvis så hade dock Gusten tre olika lager byxor på sig så att det inte syntes att han hade gjort i byxan. Även lukten blev helt omärkbar eftersom åkern precis hade gödslats, därför kunde Gusten umgås med alla på plats med sin lönndomsbajs i byxan. "Tur att det luktar skit, då märker ingen att jag har brunsås i byxan." tänkte Gusten.
Inskickat av: Mortimer Mus

Diskutera Lönndomsbajs  |  Tipsa en kompis om Lönndomsbajs