din mammas värsta mardröm
svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)

Koprilombolo

Förklaring: Tätort i Pajalas kommun. Namnet har tysk ursprung, troligen från Düsseldorf under tidigt 80-tal då Veronica Moser hade en liveturné i Norrbotten och valde att övernatta i en samisk Kåta och efter samkväm med ortsbefolkningen under natten så lärde dom sig både det ena och det andra. I byn finns i dag en bensinstation med VHS-uthyrning med tysk läderbögporr, en US-Videofilial med miljöcertifierade runkbås , en mindre latrintank i emaljerad järn och en toalettborstfabrik.
Exempel: Familjen Lindgren var på bilsemester i Norrland och behövde tanka på vägen mot Pajala, där de tänkte besöka sina Lestadianvänner och delta i gudstjänster och frikyrkliga aktiviteter, men de kom snart på andra brunare tankar efter att ha tankat i Koprilombolo och besökt Lappkåtan som var uppställd intill macken med både gratis bajsbad för hela familjen och Happybrownmeal som serverades i lokalproducerade näverkåsor.
Inskickat av: Ostfralla

Diskutera Koprilombolo  |  Tipsa en kompis om Koprilombolo