din mammas värsta mardröm
svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)

Inköpslistan

Förklaring: När man får i uppdrag att handla ett antal varor, som i en bisarr kombo med varandra lär väcka misstankar hos kassörskan när det är dags att betala. Inköpslistan kan exempelvis förloraren i en vadslagning tvingas genomföra, och själva listan brukar se ut ungefär såhär: Rep, skidmask, handskar, silvertejp, kniv, slagträ, hundkoppel, vaselin, kondomer, damunderkläder, engångskamera, CD skiva med "The Greatest Love Songs", eller liknande.
Exempel: Ulla-Britta satt i kassan på ICA en fredagskväll när en korpulent herre i spermobil började lägga upp sina varor på bandet. Ulla-Britta tänkte inte så mycket över situationen när hon blippade ett par handskar, ett hundkoppel och ett rep. Men när en burk vaselin, damtrosor, barnkläder, en skidmask och ett paket kondomer, följt av en kniv rullade in på bandet så ringde Ulla-Britta polisen. Herrn i spermobilen hann dock fly med varorna, som aldrig betalades, och tog sig hem. "Hähäh! En väl genomförd inköpslista!" ropade han.
Inskickat av: Mortimer Mus

Diskutera Inköpslistan  |  Tipsa en kompis om Inköpslistan