din mammas värsta mardröm
svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)

Gummkuk

Förklaring: Ord som anspelar dels på det svenska ordet gumma och engelskans gum. Gummkuk innebär kuk som en till åren kommen kvinna haft i munnen jämt och ständigt tills dess att kuken likt huden på fingertoppar som hålls blöta under längre tid börjar tappa sin form, sväller och luckras upp. Tillståndet kan vara ihållande och mycket besvärligt för den som drabbas men är inte livshotande.
Exempel: Ingen i Katthult visste varför Emils pappa stup i ett hade ärenden till fattigstugan. Men så en dag när Emils mamma, sin vana till trots, fick ett infall och pilsknade till, drog hon hastigt och utan förvarning ned sin makes byxor. Till hennes bestörtning uppenbarade sig då en gummkuk som Emils pappa drabbats av efter sitt idoga besökande av fattigstugan. Det visade sig att det var Krösamaja som gått hårt åt den arma dasen, som svullnat upp och tappat både form och färg likt en skogaholmslimpa som legat i gammalt diskvatten ett helt kvartal. Emil fick sota för det inträffade, till stor olycka för honom tog hans pappa denna gången med en kofot innan han begav sig mot den berömda snickeboa.
Inskickat av: Asse

Diskutera Gummkuk  |  Tipsa en kompis om Gummkuk