din mammas värsta mardröm
svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)

Castor

Förklaring: En bög, civilingenjör och båtbyggare -- nationalskald, historisk person och mytologiskt väsen, under sin livstid bosatt och verksam i norra Skåne och Jämtland. Far till bland annat Astrid Lindgren, Olof Palme, Olof Palmes fru, Olof Palmes söner. Uppfann häxbålet under sitt tjugosjätte levnadsår, och mottog därefter medalj av konungen.
Exempel: Artur var en norsk, och när vårt lands hjälte, Castor, fick reda på detta, högg han av kuken på Artur med en grov batong. Vi har många fler exempel på när Castor rycker in: ett par knullar varandra på ett köksbord -- Castor bryter upp dörren med sin kuk och slår ihjäl paret med en sopkvast; det är rea på Åhlens -- Castor genomför en massaker, som dödar många kunder; någon sitter hemma i sin vrå vid köksbordet och gråter över ensamhet -- Castor slungar en sten genom fönstret, som träffar offrets hjässa och tränger in.
Inskickat av: QUNGAS

Diskutera Castor  |  Tipsa en kompis om Castor