din mammas värsta mardröm
svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)

Böggömman

Förklaring: Används i sporter som slutat oavgjort istället för straffar och/eller förlängning. 2 bögar lägger sig då nakna med benen isärspretade. En massa föremål stoppas in i rövarna (ca 10-15 st.) Lika grejer i båda rövhålen. Sedan kommer lagkaptenerna och en domare. Nu gäller det att på domarens kommando leta reda på ett nämnt föremål. Man får alltså bara använda händerna i letandet. Den som kommer först till 3 vinner. Tar man däremot ut fel sak så tillfaller segern motståndaren.
Exempel: Det var champions leauge-final på camp nou i Barcelona. Matchen mellan Glentoran från Skottland & Gí från Färöarna hade slutat 1-1. Nu skulle det avgöras i böggömman! Efter att lagkaptenen i skotska Glentoran hade varit först med att hitta både en kon & en fjäderhatt var det dags för en mobiltelefon. Det fick ett sus genom publiken när skotten ytterligare en gång drog fram sin sak fortast. Tyvärr var det bögens blindtarm han tog ut, så segern gick till Färöiska Gí! Publiken var lyrisk!
Inskickat av: virile bengt-mårten

Diskutera Böggömman  |  Tipsa en kompis om Böggömman