din mammas värsta mardröm
svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)

BefväringsSfvineri

Förklaring: Ett klassiskt begrepp som infördes på tidigt 1900-tal, och försvann i samband med att värnplikten avskaffades. Under de 100 år Sverige hade tvångsinkallade soldater så tvingades pojkar i de sena tonåren att umgås med varann under mycket maskulina och testosteronstinna förhållanden. Med gormande befäl, långa osofistikerade fältövningar, skjutningar och allmän burdus mentalitet formades en gemenskap med mycket hård jargong. Ibland var dessa gossar lediga, och då söps det till av rang på den lokala krogen. Det var inga vanliga fylleslag, utan hämmningarna släppte totalt när dessa lumpare söp. Man hade sönder allt i sin väg, slogs, brölade och uppträdde allmänt ogentlemannamässigt. Det var rent ut sagt BefväringsSfineri. Den enda sortens tillställning som är värre än BefväringsSfineriet är den mytomspunna muck-festen.
Exempel: Folket i Boden höll sig gärna undan från den där billiga krogen på onsdagarna, då de värnpliktiga hade kvällspermission. För där bedrevs det nämligen BefväringsSfineri av klassiskt snitt.
Inskickat av: Nils

Diskutera BefväringsSfvineri  |  Tipsa en kompis om BefväringsSfvineri