din mammas värsta mardröm
svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)

Baskisk rotvälska

Förklaring: När en stjärtgosse från norra Spanien kacklar i vad som låter som en kombination av spanska och frisiskt blaj som gemene man inte begriper ett ord av, samtidigt som de blottar sig genom att gräva fram dolmen och ropa vad som låter som kukiliku. Ofta förekommer plötsliga vrål som kan sätta skräck i de mest välbyggda karlar, och emellanåt har en och annan dansk lärling inträffat. Man kan tro att de lider av en kombination av downs syndrom och tourettes, men icke, det är helt enkelt bara lite baskisk rotvälska. Utanför Spanien har Baskisk rotvälska hittills endast observerats vid dragkamper i Suttraberg och på norska fiskebåtar utanför Narvik. En turkisk forskare vid namn Cehmin Cük boende i Suttra sjöstad har utan framgång försökt hitta orsaken till detta beteende, men han menar att det kan bero på brist på B-vitamin.
Exempel: Karusell-Kurt och hans vän Olivia Nahlen var på väg till en dragkamp i Suttraparken när de stötte på en förvirrad baskisk stjärtgosse, han började gaffla på något främmande språk när han plötsligt skrek till så att Karusell-Kurt kladdade ned filsingarna, när han plötsligt drog fram köttstycket och ropade kukiliku. Karusell-Kurt frös till av schock och innan han visste det så hade han fått sig en dansk lärling.
Inskickat av: Suttramannen

Diskutera Baskisk rotvälska  |  Tipsa en kompis om Baskisk rotvälska