din mammas värsta mardröm
svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)

Bajsmannen

Förklaring: Mytomspunnen person som går omkring på festivaler med kroppen och hans trassliga dreadlocks insmorda i bajs. När som helst kan någon ovetande få en varm kram av honom. Ibland välter han bajamajjor och kastar bajset runtomkring. En mysig och go kille med andra ord.
Exempel: Klas-Olle blev aldeles salig i hjärtat. Äntligen hade han mött det mytomspunna Bajsmannen. Han hade läst om honom i skrifterna och alla hade vittnat om mirakel som skett men till slut Hade Klas-Olle börat tvivla ändå på om han verkligen fanns. Allt lät ju så fantastikt men ändå fanns tvivlet där hela tiden och gnagde. Han ville ju så gärna tro. Bajsmannen stor där aldeles verklig framför honom och gav Klas-Olle en den där välsignande kramen som alla hade vittnat om. Nu var Klas-Olle lycklig. Han visste att Bajsmannen var sanningen och vägen till frälsning.
Inskickat av: Ostfralla

Diskutera Bajsmannen  |  Tipsa en kompis om Bajsmannen