Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Stjärtgosse

Förklaring: En av deltagarna i det årligt evenemang på Luciamorgonen då oskuldsfulla personer klär ut sig i vita dräkter och besöker idiotanstalter, psykiatriska institut ,vuxendagis, venerologiska avdelningar, gummiproducenter och liknande platser för att sprida glädje och kärleksfulla budskap inför Julen. Stjärtgossen har till uppgift sprida glädje med sin vaselininsmorda stjärt till de som inte nöjer sig med tindrande ögon och stearinljus i håret.

Exempel: Klas-Konny såg fram emot att vara stjärtgosse till årets luciatåg som skulle gå av stapeln i Kumla dusch- och tvålfabrik och hade övat i flera veckor med en squash för att kunna var redo.

Inskickat av: OstfrallaDiskutera Stjärtgosse  |  Tipsa en kompis om Stjärtgosse


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral