Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Selektiv inavel

Förklaring: Inavel som tagits till en högre nivå, nämligen att en familj i flera generationer väljer att föröka sig med sin syster eller bror för att få en avkomma som är så skadad av inavel att det inte längre finns någon annan medicinsk orsak.

Exempel: Släkten Klöfvenhufvud af Oxenstierna hade tillämpat selektiv inavel i snart tvåhundra år och det var därför heller inte så konstigt att familjemedlemmarna led av sjukdomar som t.ex. klumpfot, missbildningar och diverse olika sjukdomar. Släktens senaste tillskott hade så mycket sjukdomar och annat att läkarna bara suckade på huvuduna och konstaterade att släktens selektiva inavel hade slutförts.

Inskickat av: downieDiskutera Selektiv inavel  |  Tipsa en kompis om Selektiv inavel


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral