Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Runkstat

Förklaring: Ett statsskick som utmärker sig genom att de styrande sitter och runkar hela dagarna, alltmedan pengar rullar in och man ger höga fan i problemen som uppkommer på grund av lojhet.

Exempel: Det var 2014 och minister Hans E. Störjesson sjönk ned i en brun chesterfieldfåtölj med en cigarr av hoprullade tusenlappar i munnen, whisky i vänstra handen och kuken i den högra. Hans lakejer strök omkring Rosenbad och fraktade pengar i skottkärror till Störjessons lyxvilla i Täby. Störjesson drabbas emellanåt av erektionsproblem och stopp i huvet, men i övrigt sitter han än idag orubblig på sin inrökta tron av spermasmetig läder och sköter sitt ämbete med finess. Tacka vet jag Hans E. -- demokratins hövding och försvarare! Gutår!

Inskickat av: RövRichard



Diskutera Runkstat  |  Tipsa en kompis om Runkstat


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral