Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Runkgömme

Förklaring: En lek som med fördel utföres utomhus. Spelet kan liknas vid den klassiska leken Dunkgömme, dock med en del annorlunda regler. En person står vid exempelvis ett träd och blundar och räknar till 100. De andra deltagarna springer iväg till lämpliga gömställen och börjar smårunka lite lätt. Den person som stod vid trädet har nu till uppgift att hitta alla deltagare innan de lyckas runka fram en utlösning. För att inte kunna runka för snabbt är alla deltagare utrustade med bjällror på händerna som vid snabb rörelse låter. Om en deltagare blir upptäckt innan han lyckats utsöndra sin sats måste han snabbt springa tillbaka till trädet och lägga satsen på stammen innan den som jagar hinner dit, Annars är det dennes tur att räkna nästa gång.

Exempel: Fotbollslaget i Runkaryd var trött på att alltid hamna sist i ligan och bestämde sig för att bli bäst på den sporten de alla gillade mest, Runkgömme! SM-Guld 4 år i rad och en kvartsfinalplats i Champions League blev resultatet av deras satsning på sporten.

Inskickat av: HaggenDiskutera Runkgömme  |  Tipsa en kompis om Runkgömme


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral