Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Runkebo'a

Förklaring: Några år efter att historierna om Astrid Lindgrens "Emil i Lönneberga" tog slut så fick Emil hår på snoppen, varpå det täljdes mindre och mindre ute i "Snickebo'a". Även om täljandet uteblev så besökte Emil den lilla boden allt oftare, även om han inte hade gjort några hyss. Efter något decennium så hade det blivit uppenbart bland folket i bygden vad den numera vuxna, feta, lata Emil egentligen sysslade med inne i den numera mycket nedgångna boden, dag som natt. Inuti Snickebo'a hade lukten av trä och sågspån ersatts av en betydligt mustigare odör och hade därför förtjänat det nya namnet Runkebo'a.

Exempel: Efter en lång stunds väntan bakom det nyborrade kikhålet så klev Krösa-Maja in på utedasset. Hon satte sig för att skita, men när hon var klar så bestämde hon sig för att onanera till ett medhavt foto på Alfred. Emil såg hela akten genom sitt kikhål, varpå han begav sig till Runkebo'a med denna syn färskt i minnet.

Inskickat av: Mortimer MusDiskutera Runkebo'a  |  Tipsa en kompis om Runkebo'a


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2020 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral