Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Runk-å-sovklocka

Förklaring: En gammaldags väckarklocka du bär med dig som med hjälp av visarna visar vad det är dags att göra genom att den pekar antingen på en hand som runkar en kuk eller på en kudde, vilka finns fint symboliserade på klockans urtavla.

Exempel: Plötsligt bröts tystnaden då skrammlet av en gammal väckarklocka ljöd likt brandlarmet över det sterila kontorslandskapets små bås. Personalen på avdelningen hoppade till och tittade sedan bort mot Lages bås, för nu visste dom till 50% vad som skulle komma att ske. Efter några sekunder syntes någon slags sås rinna ut under jalusiväggen. Då förstod dom vad klockan visat. Praktikant-mongot trodde det var kebabsås och var inte sen på att smaska i sig av härligheten.

Inskickat av: BleppeDiskutera Runk-å-sovklocka  |  Tipsa en kompis om Runk-å-sovklocka


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral