Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Övergångsmongo

Förklaring: Definition 1: En person som befinner sig vid ett övergångsställe, men som inte går över vägen. Detta leder till många onödiga stopp för irriterade bilister. Definition 2: En fysiskt och psykiskt frisk person som ibland gör en övergång till att bete sig som en mongoloid person. Detta i vinstsyfte för bidragspengar, eller alternativt för att få en offerroll och folkets sympatier.

Exempel: Definition 1: Hasse tvärnitade sin spermobil vid övergångsstället för att låta en fotgängare passera över gatan. Fotgängaren tycktes dock bara stå vid övergångsstället och glo istället för att gå över vägen. "Jävla övergångsmongo!" skrek Hasse och gjorde en rivstart därifrån. Definition 2: Gusten satt på biblioteket och läste böcker om avancerad kvantfysik, när han plötsligt fick syn på sin kontaktperson från försäkringskassan. Gusten gick på bidrag och hade lurat i försäkringskassan att han var förståndshandikappad. Därför slet han genast boken itu, bajsade på sig, och började skrika osammanhängande ord med ett improviserat talfel. Gusten var ett praktexempel på ett övergångsmongo.

Inskickat av: Mortimer MusDiskutera Övergångsmongo  |  Tipsa en kompis om Övergångsmongo


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral