Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Miljöbög

Förklaring: Person som på ett oproportionerligt överdrivet sätt sätter miljöaspekter i fokus i förhållande till allt annat. En miljöbög kan på tvivelaktiga boliner ofta skapa tvivel eller rent av stoppa ett ekonomiskt viktigt projekt/samhällsförändring baserat på sina egna ovetenskapliga antagandet om en eventuell miljöpåverkan. Uttrycket orsakade stor skandal på 90-talet i Lunds universitetsvärld något som resulterade i ett gäng pampars avgångar.

Exempel: Bengt-Rune myglade mot att den nya gräsklipparfabriken skulle byggas i Rövtofta. Han fick med sig Eva-Lena, kommunalråd som i hemlighet var småkåt på honom sedan skoltiden, och de lyckades stoppa hela projektet eftersom bolaget inte hade elgräsklippare i sitt sortiment. Bengt-Rune visade sin miljöbögiga sida på ett klanderfritt sätt.

Inskickat av: Farbror JojjeDiskutera Miljöbög  |  Tipsa en kompis om Miljöbög


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral