Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Kollektivflaska

Förklaring: En vanligt förekommmande företeelse bland idealistiska vänsterkollektiv på det glada 70-talet. I frustrationen pga avsaknad av det täckta könet så började den gyllene säden att gemensamt samlas i en tom rödvinsflaska med tratt som fick stå i ett avskilt rum. När den glada stunden var kommen och flaskan var fylld så samlades kollektivet för att gemensamt fira händelsen.

Exempel: Roj-Björn var som vanligt frustrerad över att Ulla-Berit i grannfastigheten inte ville komma över och disskutera Pjotr Krapotkins frihetliga socialism och klasskampens utveckling i Albanien med en flaska Östtyskt rödvin. Han fick som vanligt utlopp för denna besvikelse med att återigen fylla på kollektivflaskan. I sin iver att träffa rätt så välte han dock ut den varvid sorg och förstämning infann sig i kollektivet. Nu skulle det dröja ytterligare 3 månader innan kollektivflaskdagen kunde firas.

Inskickat av: OstfrallaDiskutera Kollektivflaska  |  Tipsa en kompis om Kollektivflaska


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral