Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Klätterfylla

Förklaring: En benämning på den typ av fylla som uppstår efter ett kraftigt intag av alkohol, oftast utländsk sådan. Personer som drabbas av Klätterfyllor får en enorm lust att klänga och klättra i byggnader, träd eller andra personer i dennes närhet, vilket kan resultera i oanade konsekvenser.

Exempel: Beppen: "Gurkan!! Vart fan tog du iväg igår egentligen, du bara försvann efter att vi tagit de där Jägermeister och Absinthe-shotsen ju!" Gurkan : "Ledsen fan, men Jag fick en sån jävla lust att bestiga något stort.. Allt jag vet är att jag vaknade upp på Konsumtaket bredvid en kärlekskrank duva som vägrade hålla käft" Beppen: "Fyfan, låter som en riktig klätterfylla det där.."

Inskickat av: GurkanDiskutera Klätterfylla  |  Tipsa en kompis om Klätterfylla


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral