Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

kackakalott

Förklaring: Kackakalott är när man är på fest på landet, och någon måste bajsa på utedasset. Denne ber sin kompis som sällskap att komma med ut i mörkret till dasset. Samtidigt som den nödige stänger dörren springer kompisen runt dasset och sticker in huvudet i "tömluckan". Där inväntar han på att bajsas på sitt bakhuvud av den ovetande nödige kompisen. Eftersom det är mörkt ute ser inte den nybajsade kompisen bajsklutten på kamratens huvud och de går glada in till festen igen.

Exempel: När Mogge och Sigvard kom tillbaka in till stugan så började alla på festen att skratta. De frågade nyfiket vad tusan har du på huvudet? Och han svarade glatt; "nej det är bara Mogges Kackakalott!" Alla såg lite förvånade ut men accepterade svaret när de såg hans bruna mössa.

Inskickat av: runkar runeDiskutera kackakalott  |  Tipsa en kompis om kackakalott


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral