Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Humanist in absurdum

Förklaring: En person som i sin strävan att vara en så duktig och fin människa som möjligt propagerar för märkliga saker som t.ex. ökade rättigheter för handikappade.

Exempel: De duktiga och präktiga politikerna i kommunfullmäktige hade nu bestämt att alla stadens 5000 övergångsställen skulle utrustas med speciella gatustenar så att de mindre lyckligt lottade skulle kunna gå över utan risk. Allt till en kostnad av 22 miljoner kronor. Dessutom skulle alla bankomater i staden sänkas till en rullstolslåg-nivå, så att normala människor fick böja ryggen av sig. Alla butiker utrustades med rullstolsramper som gående kunder snubblade och bröt benen på. Politikerna var humanister in absurdum.

Inskickat av: Alkoholistvrak



Diskutera Humanist in absurdum  |  Tipsa en kompis om Humanist in absurdum


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral