Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Horonom

Förklaring: En yrkestitel som var vanlig under den gamla goda tiden men som sakta har fallit i glömska när prostitutionen numer sökt sig till internet och Rastaplatser längs E4an. Horonomen hade till uppgift att odla, notera och klassificera horstråken i städer och torg. Han kunde ofta samarbeta med Hortonomen när stadsparkerna skulle förnyas för att skapa trivsam horstråk. Två utbildningar fanns i Sverige fram till slutet på 70talet en i Uppsala och en i Porjus där legitimerade Horonomer fick sin examen.

Exempel: Klas-Örjel var lite nedstämd då han hade gått arbetslös en längre tid trots att han var kursetta på horonomutbildningen i Porjus, då han en dag bestämde sig att sadla om och bli professionell spermadonator i Köpenhamn. Det var en lyckoträff då han nu kunde förena nytta med nöje.

Inskickat av: OstfrallaDiskutera Horonom  |  Tipsa en kompis om Horonom


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral