Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

hor-neger

Förklaring: kan lätt förväxlas med neger-hora(svart prostituerad kvinna), och det är en helt annan femma. Ordet hor-neger härstammar från nordöstra skåne, och betydelsen är ännu oklar men man vet att det ska användas vid extrema frustrationer och besvikelser.

Exempel: Det är den 23 december, Max och hans fru har gäster hemma på det årliga julbordet. klockan blir nio och alla är goda och glada, full och hej. Plötsligt skriker en av gästerna (Mats) till något fruktansvärt, "någon har tagit min ost!!" Max tar mats i armen och skyndar ut i bilen, Dom måste ju hinna till affären och köpa ost. Dom hinner bara precis rulla någon meter innan Max förstår att något är på tok, någon har punkterat höger fram. max utrbrister då i det mest självklara ordet för stunden, HOR-NEGER!!!!

Inskickat av: bovinsmalDiskutera hor-neger  |  Tipsa en kompis om hor-neger


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral