Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Gräddbädd

Förklaring: När man vaknar upp i sin säng dagen efter att ha intagit exotisk, kryddstark mat, druckit alldeles för mycket alkohol och den isande huvudverken omedelbart kvävs av en frätande och unken smärta i näsan; Madrassens alla hörn har trippelmålats och smetats ner från höften på ens skakande och halvt medvetslösa kropp. Allt som kvarstår är totalt, halvstelnat fördärv - gräddbädd.

Exempel: Uffe hade bestämt sig för att sätta partyribban på en helt ny nivå på firmafesten. Men som om det inte var illa nog så hade han dessutom inlett kvällen med ett besök till Indiska källaren där han utan dömande sällskap och i grotesk dager tryckt i sig ett rejält lass Tikka Masala för att vara säker på att han skulle orka hålla igång hela kvällen. Efter att skämt ut sig fullständigt på festen, tafsat kollegan på pungen och kallat sin chef för neger, samt skrämt bort hälften av kollegorna med den nådelösa odören som sträckte sig ut ur munnen så återvände Uffe till slut - med gudarnas hjälp - oskadd till sin äckliga, svettiga lya och däckade i det som skulle komma att bli en gulbrun helvetesflod. Uffe fann sig dagen därpå i sitt livs värsta gräddbädd.

Inskickat av: beamannenDiskutera Gräddbädd  |  Tipsa en kompis om Gräddbädd


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral