Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Gösta Berlings aga

Förklaring: Sperma Lagerlöfs debutroman från 1823 som handlar om den kåte och ståndaktige prästen Berling som i tid och otid ska aga sina systrar med både björkris, läderremmar och vaselinkladdig penis på deras bara stjärtar i tid och otid. Handlingen utspelar sig på landet runt Frykensjöarna i Värmland.

Exempel: Ett väl tummat och nedkladdat exemplar av Gösta Berlings aga blev återlämnat på stadsbiblioteket i Kalmar av en anonym herre i spermobil och sprängfyllda vuxenblöjor och kunde först efter en behandling av saneringsexperter från FOUs avdelning för kemisk krigföring ställas tillbaka på sin rätta plats i bibliotekshyllan.

Inskickat av: OstfrallaDiskutera Gösta Berlings aga  |  Tipsa en kompis om Gösta Berlings aga


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral