Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Gerontosof

Förklaring: Att en gerontofil attraheras av äldre människor är allom bekant. En gerontosof är detsamma fast sofistikerad, beläst och artig. Får dock ej förväxlas med geriatriker vilket är en läkare som av någon anledning har till yrket att bland annat rota runt i gamla fittor under sin arbetstid. Både före och efter lunch.

Exempel: När Lars idkade älskog med de intagna på äldreboendet Ollonbruset var det sannerligen inget slafsande och smaskande i de gamla spräckta ändtarmarna. Ty Lars var en sann gerontosof som läste högt ur sin poesibok samtidigt som han gav gravt senila Olga en omgång i hisschaktet på midsommarafton.

Inskickat av: DverjDiskutera Gerontosof  |  Tipsa en kompis om Gerontosof


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral