Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Flenstandkräm

Förklaring: Hur man historiskt sett löste problemet med munhygien. Att försörja ett samhälle med flenstandkräm var ett hedersuppdrag som i regel tillföll den mest storkukade mannen i byn, som i samband med den årliga tvagningen skrapade av allt flens som alstrats på ollonet sedan sist. Flenset förpackades sedan i en tunna. Öppnandet av flenstunnan skedde varje fredag, och var förbunden med en omfattande ritual med nakna dansare och extatisk transmusik. Därefter fick samtliga i byn gnida in sina tänder med flens för att skydda dem från att falla ut.

Exempel: Gun var en transa i Snutby som numera hade kuk, och i de illaluktande ärr som uppstått på ollonet under operationen hade det trängt ned extra mycket flens. Därför blev det Gun som under detta år fick tillstå övriga i byn med flenstandkräm. Övriga byar sneglade avundsjukt på Snutby, eftersom deras män inte hade tillnärmelsevis så mycket flens som Gun, och därför hade deras tänder redan börjat ruttna.

Inskickat av: QUNGASDiskutera Flenstandkräm  |  Tipsa en kompis om Flenstandkräm


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral