Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

fittbiotop

Förklaring: Kan under extremt förmånliga former bildas i trosorna på en kvinna med rikliga flytingar, menstruation, urin och fekalieinkontinens. Om hygienen missköts ordentligt kan det uppstå en biotop i vilken endemiska arter utvecklas. Kända varelser som dväljas i en lyckat odlad fittbiotop är t ex gråsugga, tvesjtärt, maggots och mjölbaggar. Ifrån växtriket t ex sporer, lavar och framgångsrika försök att odla krasse har genomförts. Utmärkt plats för studier av mutationer. Kallas då för 'muttationer' eller 'muttagenetik'.

Exempel: Personalen på högsommarglädjens långvårdssjukhus anmälde Ulla Klaras fittbiotop till UNESCOS världsarvslista, men den kom inte med eftersom de endemiska arterna som levde där inte överlevde det obligatoriska trosbytet i samband med svepningen.

Inskickat av: DverjälskarNDiskutera fittbiotop  |  Tipsa en kompis om fittbiotop


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral