Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Fältsnygg

Förklaring: En kvinna som i vanliga fall anses som oerhört ful och oattrakriv, men för en soldat som legat ute i fält under obestämd tid, utan att ha något som helst sexuellt umgänge, så är hon rena Marissa Miller. Se även "Kasernsnygg" och "Civilsnygg".

Exempel: Menige Bengtsson hade som sina kamrater tvingats ut på en 2 veckors bivackövning. Smutsigheten och avsaknaden av kvinnor var påtaglig. När Bengtsson och hans kamrat Rövsson var ute i bräsket och sket såg de en avdankad och sliten polsk bärplockarinna i skogsbrynet. "Fan, hon e ju riktigt najs" sa Rövsson. "Låt dig icke luras, Rövsson. Hon är bara fältsnygg" replikerade Bengtsson.

Inskickat av: NilsDiskutera Fältsnygg  |  Tipsa en kompis om Fältsnygg


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral