Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Doktor Pung

Förklaring: Den ökände Doktor Pung finns det en 50/50 chans att ha turen/oturen att träffa på då man ska mönstra inför värnplikten och det har blivit dags för hälsokontrollen. Enligt sägnen klämmer och känner denne doktor extra länge på fjuniga gossars pungar för sin egna njutnings skull, och ber en att hosta honom i ansiktet.

Exempel: Första mönstringsdagen i Kristianstad började lida mot sitt slut, som mest bestått av diverse psykiska tester, då det nu blivit dags för hälsokontrollen. Sofforna utanför dom två undersökningsrummen var fyllda med nervösa gossar som alla hade hört ryktet om Doktor Pung. Efter att första killen kom ut från rum 2 så frågade alla genast om det var Doktor Pung i rum 2? Och han svarade att det var det inte. Ögonblicket efter kommer en likblek kille utstapplandes från rum 1 med tom blick och öppen mun. Sedan lägger han sig ner i fosterställning på golvet och börjar mumla osammanhängandes om kalla händer och sin pung. Nu förstod alla att det var i rum 1 Doktor Pung fanns, och alla fasade för detta och hoppades få komma till rum 2. Alla förutom Janne "Kuken" Hjärndöd som nu satt i soffan och gungade ivrigt fram och tillbaka, och för dagen enbart iförd M90 kängor, alldeles för stora lumparkallingar och en igenimmad gasmask, tyst rabblandes "Rum 1 rum 1 rum 1 rum 1..." Plötsligt sprakade det till i högtalarsystemet och en röst hördes som sa: "Janne H. till rum 1, Janne H. till rum 1..."

Inskickat av: BleppeDiskutera Doktor Pung  |  Tipsa en kompis om Doktor Pung


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral