Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Delikatesskuk

Förklaring: En liten men exklusiv och naggande god kuk för dom lite festligare tillfällena. Eftersom saker som är små i matkretsar anses ofta som delikatesser och är även dyrare. Som t.ex. körsbärstomater eller delikatessköttbullar, vilka ju är samma produkt som ursprunget, fast mindre bara. Största exportörerna av dessa kukar är främst Japan och Kina, och förra året importerades det över 100 ton delikatesskukar till Sverige.

Exempel: Evert vandrade omkring i delikatessbutiken på jakt efter något litet extra till aftonens mys med Murat. Där i frysboxen fick han plötsligt syn på en burk med delikatesskukar från Okinawa som han genast köpte.

Inskickat av: BleppeDiskutera Delikatesskuk  |  Tipsa en kompis om Delikatesskuk


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral