Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

cyckelbög

Förklaring: Generell beskriving av äldre man i cykelbyxor på en tävlingscykel a'la modell "tour de france 68 ". Förekommer oftast svettande i uppförsbackar med en flaska vatten innanför brallorn. Agerar i 99 av 100 aggresivt mot alla förbipasserande då personen cyklar "sicksack" på vägen för att vattenflaskan skall uppnå ett så skönt resulat som möjligt.

Exempel: carl-bengt och sven-börje gick från stan på fyllan. De observerade då en gammal man med tighta kläder på en ful cykel från 1800 talet. Sven-börje kastade då en flaska en i hjulet på mannens cykel. Mannen blev självklart argsint och kastade på sin cykel som han införskaffat på ÖB i polen, rakt ner i diket. Då sa carl-bengt glatt: - jävla cyckel bög!

Inskickat av: eric iceDiskutera cyckelbög  |  Tipsa en kompis om cyckelbög


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral