Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Buddha-Effekten

Förklaring: Buddha-effekten kan uppstå när man sitter i meditationsställning och analöppningen är riktad rakt mot jordens mittpunkt och personen i fråga har sin tyngdpunkt rakt ovanför anala öppningen. Det som krävs sedan är att man tömmer tarmarnas innehåll och får därmed kraften F riktad ut från analen, vi kan med hjälp av newtons lagar bevisa att en kraft som verkar åt ett håll ger motsatt kraft åt andra hållet vilket leder till att personen i fråga påverkas av kraften F uppåt också. Kraften F kan vi beräkna med formeln (mv^2)/2 där m är massan av avföringen och v är hastigheten den kommer ut med. Personen i fråga dras ner mot jorden med kraften mg (massa i kg gånger gravitation)(jordens gravitation är 9.82) Då kommer vi till det intressanta, om man tömmer tarmarna med sådan hastighet så att F är större än mg så uppstår Buddha-effekten vilket leder till att man lättar från marken och stannar kvar där så länge som man levererar en kraft som är lika med eller större än mg. Det finns inga bevis på att någon person ska ha uppnått Buddha-effekten, men vi kan med vetenskapens hjälp bevisa att det är teoretiskt möjligt.

Exempel: Sture var trött på sitt liv, hans kroniska diarré hade plågat honom i flera år. Till slut bestämde han sig för att han skulle ta sitt liv genom att hoppa från ett hustak. Han tänkte att han skulle ägna sista sekunderna av sitt liv åt att meditera och tänka över sitt liv. Han stod på kanten ett tag innan han bestämde sig för att ta steget ut mot sin död. Direkt efter att han hade tagit steget intog han meditationsställningen och föll ner mot marken. Känslan av att falla framkallade ett riktigt kraftigt diarré-anfall hos honom, hans avföring sprutade rakt nedåt och bidrog till att hans fall dämpades och gjorde att han fick en ganska mjuk landning i meditationsställning. Sture blev självklart väldigt förvånad av det som hade hänt och tänkte efter och kom fram till att det kanske fanns någon mening med att han överlevde. Han fick senare höra talas om Buddha-effekten och kort därefter bestämde han sig för att bli Buddhist-munk i Burma. Att kunna hantera Buddha-effekten räddade dock inte honom från att skjutas ihjäl av Burmesisk militär under ett upplopp.

Inskickat av: phDiskutera Buddha-Effekten  |  Tipsa en kompis om Buddha-Effekten


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral