Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Bristolnolla

Förklaring: Bristolskalan som är ett klassifikationssysten för fekaliernas konsistens går från 1 som är hård avföring till 7 som är lös Bleppisk diarré. Den utvecklades av forskarna Heaton och Lewis vid Bristols universitet och publicerades i den vetenskapliga tidskriften Scandinavian Journal of Gastroenterology 1997. Bristolnollan infördes efter att Bert-Gunnar Brulén fick tas in akut efter semestervistelse i Thailand då hans avföring kunde användas som kullager i SKFs produktion.

Exempel: -Ohhhiggghhhnn Berit! -kom in och hjälp till med tången jag har en bristolnolla på gång, krystades det från toaletten efter besökert på Lemmys Pizzeria. Han hade en ny pikant kryddblandning där ett engångslavemangkit ingick. En bristolnolla är inte att leka med.

Inskickat av: OstfrallaDiskutera Bristolnolla  |  Tipsa en kompis om Bristolnolla


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral