Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

BK (Bondkorrekt)

Förklaring: Bondkorrekt är glesortens och obyggdens version av PK. Kan i mångt och mycket ha drag av PK men stryps ner av självvalt begränsad intellektuell förmåga i syfte att inte göra sig märkvärdig, byns lokala regler eller rent alldagligt localtalk. Diskussionsämnen som är vanligt förekommande är fiske, jakt, nyttofordon, grannarna och deras affärer, blocket.se, vardagssyslor och i vissa fall idrott. Gärna varmhjärtat snack om något bylag utan hopp om framgång. BK-etablisemangets främsta och naturligaste fiende är motsägare från tätorten. Motsägaren är ofta en person med lite andra perspektiv och värderingar på livet men kan mycket väl bara vara en utböling utan någon som helst grund mer än att dennes resonemang sträcker sig längre än te.x om alkylatbränsle verkligen är framtidens drivmedel till motorsågen. Denna person går inte säker någonstans och bestraffas med utfrysning och i värsta fall stryk.

Exempel: Den nya fas-3 praktikanten från arbestförmedlingen sa att han inte förstog vad som är så roligt med älgjakt och tillrättavisades direkt av Göran som menade på att praktikanten defintivt var homosexuell.

Inskickat av: OlleDiskutera BK (Bondkorrekt)  |  Tipsa en kompis om BK (Bondkorrekt)


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral