Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Att göra raketen

Förklaring: "Att göra raketen" innebär att man utför ett slags skådespel inför publik, där man försöker efterlikna en raket. Det är i själva verket en komplex manöver, som påbörjas redan dagen innan. Man intar då välkryddad indisk mat i stora mängder, och man låter bli att gå på toaletten. Nästa dag sätter man i sig vad som blev över av den indiska maten, och man beger sig till platsen där raketen ska utföras. Med sig har man en flaska ricinolja. Då det är dags, halsar man ricinoljan och böjjer sig ner och tar i från tårna samtidigt som man klappar i händerna och gungar fram och tillbaka. Är publiken hängiven klappar de med dig i takt. Klapptakten ökar, och plötsligt hoppar du upp i luften i en halv-volt samtidigt som du drar ner byxorna och landar på alla fyra med rumpan vänd mot publiken. I samma ögonblick som dina händer tar mark släpper du iväg en veritabel raket av illa smält avföring av en ofta lös konsistens rakt upp i luften. Detta är att göra raketen.

Exempel: Kung Carl XVI Gustaf som är scout sedan barnsben besökte det stora scout-lägret sista dagen och förvånade 25 000 scouter genom att ensam gå upp på scenen och göra raketen.

Inskickat av: malteDiskutera Att göra raketen  |  Tipsa en kompis om Att göra raketen


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral