Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

Arbetarerunk

Förklaring: När man runkar i grupp på arbetet. Gärna mansdominerat arbete så som anläggningsbranchen eller svetsverkstad.

Exempel: KiltKent kände att han inte passade in som medarbetare på Tempo efter flertalet fadäser. Så han sökte sig en ny praktikplats vi svensk arbetsförmedling. Han fick tillslut påbörja sin nya praktik hos Rökila bysmed chefen på smedjan kallas FläskElvis och är en mycket mysig man med hängselbyxor, blåkläder var givet märke. Under första arbetspasset kände sig KiltKent som vanligt mycket runkbenägen och ställde sig vid tigsvetsen för att pilla sig lite på Dasen. FläskElvis kunde inte undgå att se vad som skedde under kilten, oblyg som den mysige smeden är föreslog han ogenerat att de skulle utföra en Arbetarerunk. KiltKent förstod inte riktigt vad detta innebär och kände sig lite generad, FläskElvis lade sin grova svetshandske på KiltKents axel och lugnade honom med att förklara, en Arbetarerunk är när man på arbetstid rynkar i grupp utan att må dåligt över det. KiltKent blev alldeles varm i hjärtat och kände att han för en gång skull passade in på en arbetsplats.

Inskickat av: KiltKentDiskutera Arbetarerunk  |  Tipsa en kompis om Arbetarerunk


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral