Fittkramp.se - din mammas värsta mardröm svordomar, mer eller mindre tabubelagda uttryck som konventionellt signalerar känslor som ilska, smärta, förvåning och förakt eller som används för att ge extra eftertryck åt vad talaren säger. (källa: ne.se)
Dagens Ord  ::  FHoF  ::  Diskutera orden  ::  Föreslå ord  ::  Alla ord  ::  Slumpat ord  ::  Tipsa en kompis

äkta kukhuvud

Förklaring: Ett äkta kukhuvud är inte att blanda ihop med ett vanligt kukhuvud. Ett vanligt kukhuvud är en sköning som tänker med kuken, eller som en kuk. Ett äkta kukhuvud, däremot, är ett huvud som till utseendet påminner om en kuk. De två kännetecknen är ollon-näsa och pung-haka. Ollon-näsan är lång, nedåtlutat, och har helst ett litet jack längst fram på nästippen. Pung-hakan ser aningen tudelad ut och har i bästa fall även gles behåring.

Exempel: Majken kunde inte koncentrera sig på vad hennes matte-lärare sade, eftersom han hade ett äkta kukhuvud. Hon funderade istället på om det var möjligt att bli tillfredställd av en ollon-näsa.

Inskickat av: RabiesgrävlingDiskutera äkta kukhuvud  |  Tipsa en kompis om äkta kukhuvud


Jag vill prenumerera på Dagens Ord och min epost är  

RSS-sav från Fittkramp.se Följ Fittkramp på Twitter Gilla Fittkramp på Fejjan (c) 2007-2019 Fittkramp.se | iPhone-skal och iPad-fodral